Wpisany przez S.Z.
|
niedziela, 25 lipca 2021 09:19 |
Bezglutenowy makaron muszelki z warzywami i pieczarkami - przepis
Proste, łatwe do wykonania danie...
Składniki: • 1 opakowanie (250 g) bezglutenowego makaronu muszelki np. Ocelio • 1 cebula pokrojona w kostkę • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę • 2 ząbki czosnku posiekane • 200g świeżego szpinaku • 100g pieczarek pokrojonych w plasterki • 70g miąższu dyni pokrojego w drobną kostkę • 10szt pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki • Tarty parmezan • Sól, pieprz • Oliwa
Metoda: 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez kolejną minutę. Dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną. Na koniec dodajemy szpinak, dynie i pomidorki. 3. Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. 4. Mieszamy z makaronem i podajemy oprószone pietruszką i parmezanem Smacznego!
/źródło - / |
Poprawiony: niedziela, 25 lipca 2021 09:29 |